GAZİANTEP / NURDAĞI - Terken Ortaokulu

Terken Ortaokulu

TERKEN MAHALLESİ NO29/1 NURDAĞI / GAZİANTEP
Vizyon
Terken Mahallesinin Okulumuzdaki öğrencilerinin tümünü okuyan, anlayan, milli, manevi değerlerini koruyan ve bilimde teknikte Okulumuzda öğrenme, temel ihtiyaç kabul edilsin. Okulumuzda her veli, öğrencisine sosyal, kültürel ve öğrenme için her türlü fırsatın verildiğini bilsin. Velilerimiz, öğrenme sürecine aktif olarak katılsın ve bilinçli olsun. Okulumuzda hem öğretenler hem de öğrenenler birbirlerinin öğrenmesine ve birbirlerinin gelişimine yardımcı olmanın önemine inansın ve mutluluğunu yaşasın. Okulumuzda, herkes her gün daha iyiye ulaşmak için çalışsın. Öğrencilerimiz, niçin öğrendiğini irdeleme gücüne sahip olsun. Okulumuzda, çalışanlar gerekenleri yaparken kendilerinden emin olsun. Doğruları yaptıklarında alacakları cevaptan korkmasın ve gerekenleri yerine getirmede endişeleri olmasın. Okulumuzda, her davranış, her olay, her faaliyet sevgiye dayalı olsun. Okulumuzda, öğretenler ve öğrenenler kaliteyi bir hayat tarzı olarak benimsesin ve uygulasın.
Misyon
TERKEN İLK-ORTAOKULU OLARAK İNANIYORUZ Ki Öğrencilerin öğrenmeyi öğrenmesi ilk önceliktir, Öğrenciler bütün çalışmalarımızın odak noktasıdır ve amaçlarımıza temel oluşturur. Biz, birbirimizi öğrencilerin, velilerin ve toplumun sürekli gelişen beklentilerine ayak uyduracak şekilde geliştirmek için yüreklendiririz. Biz, hepimiz öğrencilerimizin başarısını artırmak için karşılıklı olarak sorumluluk alır ve verimli bir şekilde çalışırız. Biz, birbirimize ve kendimize güveniriz. Öğrencimize bir birey olarak saygı duyar onları koruyup gözetiriz. Biz farklıyız. Yetenekli, enerjik, coşkulu ve üretkeniz.
Başarılar
Okulumuzun fiziki durumunu daha da uygun hale getirilip etkin kullanım sağlamak 2024 LGS sınavında Anadolu ve Fen Liselerine yerleşmelerini sağlamak. Sınıf ve ders olarak öğrenci başarılarını sürekli artırmak Tüm öğrencilerimize yaşamın en temel gereklerinden olan “öğrenmeyi öğrenme” bilincini aşılamak ve öğrenmeyi sevdirebilmek Öğrencilerimizde kitap okuma alışkanlığını geliştirmek Velilerimize kitap okumayı aşılayıp öğrencilerine örnek olmalarını sağlamak Toplumda okumayı davranış haline getirebilmek Öğrencilerin yeteneklerinin geliştirilmesi için okul gazetesi, dergisi ve bülten çıkarmak. Üstün yetenekli öğrencilerin belirlenip yönlendirilmesi, başarılarının devamlılıklarını sağlamak Sportif faaliyetlere katılımı sağlamak ve bu yönde başarıyı arttırmak
Öğretim Şekli :normal
kalorifer(kömür)